Δευτέρα, 20 Μαϊος 2024

Ρ Ροή Ειδήσεων

Το μεγάλο γαστρονομικό φεστιβάλ Taste of Athens «έπιασε» Αθήνα!

Αξιολόγηση Χρήστη: 3 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Πρόκειται για το σημαντικότερο γαστρονομικό φεστιβάλ στον κόσμο, που για πρώτη φορά ξεδιπλώνει τη βεντάλια προσφέροντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να έχουν άμεση επαφή, να συζητήσουν και να μαγειρέψουν μαζί με τους διεθνούς φήμης σεφ.  

 Στην Αθήνα λοιπόν για πρώτη φορά το Taste Festivals, η μεγαλύτερη διεθνής πλατφόρμα γαστρονομικών φεστιβάλ, που δραστηριοποιείται σε 20 και πλέον μεγάλες μητροπόλεις του πλανήτη- και ειδικά σε εμβληματικά γαστρονομικά spots όπως το Λονδίνο, το Παρίσι, το Μιλάνο, το Ντουμπάι κ.α.

Στο πλαίσιο του Taste of Athens, για τέσσερις ημέρες, από τις 27 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018, στο ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, 10 από τα κορυφαία αθηναϊκά εστιατόρια (κάποια εξ αυτών βραβευμένα με αστέρια Michelin) θα εγκαταστήσουν ειδικά διαμορφωμένα κιόσκια, σερβίροντας ένα ειδικό μενού γευσιγνωσίας με μερικά από τα signature πιάτα τους σε προνομιακές τιμές σε μια μεγάλη γαστρονομική γιορτή που αποτυπώνει ιδανικά την ανάδυση της Αθήνας ως σημαντικού διεθνούς γαστρονομικού προορισμού.

Παράλληλα, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του ΚΠΙΣΝ, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να έχουν άμεση επαφή, να μαγειρέψουν και να αλληλεπιδράσουν τόσο με τους ίδιους τους συμμετέχοντες όσο και με διεθνούς φήμης σεφ, να συμμετέχουν σε γευσιγνωσίες, σε σεμινάρια παρασκευής κοκτέιλ από γνωστούς mixologists, καθώς και να περιηγηθούν στα περίπτερα των κορυφαίων food & βeverage προμηθευτών και Ελλήνων παραγωγών.

Το πρώτο Taste of Athens είναι ένα cashless event, δηλαδή οι επισκέπτες συμμετέχουν στη γαστρονομική εμπειρία αποκλειστικά με τη χρήση της κάρτας τους. Οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από τα 15 ευρώ, ενώ τα πιάτα κοστίζουν από 3 έως 12 ευρώ.

Ανάμεσα στα κιόσκια των σεφ, εκεί, γενικά στον χώρο, θα υπάρχουν και άλλα κιόσκια: με κρασί, κορυφαίοι μπαρτέντερ που θα ετοιμάζουν κοκτέιλ, αλλά και περίπτερα με εκλεκτά προϊόντα Ελλήνων παραγωγών. Επίσης, χώροι γευσιγνωσίας, άλλοι για μαθήματα μαγειρικής, χώρος για παιδιά, ένα vip lounge κ.ά.

Κόντρα στην πορεία της κρίσης, εξελίσσεται μια άλλη ορμητική, ανηφορική διαδρομή: προς την εγκαθίδρυση της Αθήνας (παρά τις χρόνιες θεσμικές αγκυλώσεις και τις δομικές αδυναμίες), ως τουριστικού προορισμού. Αυτή η νοηματική αναδόμηση της πόλης, περιέχει και τον γαστρονομικό επαναπροσανατολισμό της. Μπορούμε λοιπόν να το ισχυριστούμε  με παρρησία πια:

η Αθήνα μπορεί να είναι και ένας αληθινός γαστρονομικός προορισμός!

Δείτε Έλληνες διακεκριμένους σεφ που θα είναι μαζί σας

mar 2613 f thumb large

Γιάννης Παρίκος (Bites & Wine), Λευτέρης Λαζάρου (Varoulko Seaside)

mar 2849 f

Μιχάλης Νουρλόγλου (Premiere)

mar 2933 f

Άγγελος Λάντος (Σπονδή)

mar 3005 f

Δημήτρης Κατριβέσης (Fuga)

mar 3052 f

Τάσος Μαντής (Hytra)

mar 3107 f

Γιάννης Λουκάκος (Ψωμί & Αλάτι)

mar 3526 f

Χριστόφορος Πέσκιας (Balthazar)

taste2018 athenslogo cmyk blue 01

 

10945762 858622927513108 3202909780884047127 n

 

hellas logo

Hellas Week

Τηλ: +30 211 210 0971